Droomzomerschool voor lesgevers

Waarom een droomzomerschool?

Het organiseren van een droomzomerschool is voor de Leerbox om 2 redenen belangrijk.

1. Voor heel veel kinderen in Antwerpen, die al voor de coronacrisis een leerachterstand opliepen, heeft de coronacrisis hun leerachterstand alleen maar verder doen toenemen. Met de droomzomerschool zetten we actief in op het verminderen van die leerachterstand.

2. Voor heel veel kinderen in Antwerpen zorgt de lange zomervakantie voor een verlies van kennis uit het vorige schooljaar. De droomzomerschool is als een brug tussen 2 schooljaren en zorgt dat de kennis van kinderen opgefrist wordt zodat ze klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

Het geloof in elk kind staat centraal: elk kind heeft competenties die we aanwenden om de (leer)tekorten op te vangen en weg te werken. Naast de focus op het verhogen van de leerwinst van het kind ligt de klemtoon in onze zomerschool ook op het bevorderen van het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van het kind.

Vorige slide
Volgende slide

Onze droomzomerschool wil kinderen op een speelse en educatieve manier laten proeven van allerlei didactische werkvormen om zo hun leerplezier en zin in onderwijs te vergroten. Dat gebeurt via een dagvullend programma waarbij momenten van leren, in een veilige en krachtige leeromgeving door opgeleide vrijwilligers, geïntegreerd en/of afgewisseld worden met momenten van sport, spel en cultuur.  

De invulling van de leermomenten gebeurt volgens de IQRA+-methodiek waarbij we vertrekken vanuit de leerbehoeften van het individuele kind. Voor het verrijkingsprogramma voorzien we een brede waaier aan activiteiten: van knutselnamiddagen, gezelschapsspellen in het echt, een workshop ‘stop motion’ tot een heuse escaperoom.

Contactformulier droomzomerschool

Wil je op de hoogte blijven van de droomzomerschool 2021? Laat dan hier zeker je gegevens achter. Bij de opstart van de droomzomerschool 2021 nemen we zeker contact met je op.