Wie zijn wij?

De Leerbox is een onderwijsproject van FMV. Wij zijn een koepelorganisatie die 140 verenigingen ondersteunt en begeleidt in Gent, Brussel en Antwerpen. In onze werking neemt het thema onderwijs een prominente plaats in.

In 2013 richtte FMV de Iqra-school op: een basisschool in het hartje van Borgerhout die vertrekt vanuit de thuiscultuur en de buurt in de school binnenbrengt. Elk kind heeft zijn eigen leertraject en wordt gestimuleerd om zijn eigen leerproces in handen te nemen, gesteund door de leerkrachten, de school en de ouders. 

Met het IQRA+-project helpt FMV al vele jaren kinderen en hun ouders bij het leren na school. Individuele bijlessen voor kinderen door ervaren vrijwilligers en vormingsmomenten voor ouders verhoogden de leerwinst bij de kinderen. In samenwerking met de IQRA-school groeide uit het IQRA+-project de droomzomerschool. Die werd vorige zomer voor het eerst georganiseerd en was een groot succes. 

Heel wat vrijwilligers van IQRA+ en de droomzomerschool zetten nu mee hun schouders onder de Leerbox. Samen staan we klaar om kinderen, ouders en nieuwe lesgevers te helpen.

 

Schermafbeelding 2020-12-22 om 17.57.50

Wil je meer weten over FMV? Surf dan zeker naar onze website www.marokkaansefederatie.be.