Aanbod

Om kinderen en ouders te helpen bij het leren na de schooluren biedt de Leerbox een brede waaier aan activiteiten en informatie aan. Ontdek hier ons volledige aanbod.

Bijles

Voor kinderen met een leerachterstand in de lagere school biedt de Leerbox bijlessen aan.  Op basis van de wensen van kinderen, ouders en lesgevers verbindt de Leerbox kinderen en hun ouders met een lesgever. Samen stellen ze een bijlesplan op. De lesgever begeleidt het kind individueel 1 uur per week, online, op FMV of bij het kind thuis. Een bijles kost 15 euro per uur.  

Wat is het verschil tussen een bijles van de Leerbox en huiswerkbegeleiding?

  • De Leerbox werkt, via bijles, aan de leerachterstand van het kind.
  • In huiswerkbegeleiding focust men op het maken van het huiswerk, eerder dan op de specifieke moeilijkheden van het kind om de leerachterstand weg te werken. 
Vorige slide
Volgende slide

© Jonathan Ramael

Workshops

Hoe speel je met je kind? Hoe werk je aan een goede leer- en luisterhouding? Hoe motiveer je je kind om te leren? Hoe geef je je kind structuur? In onze workshops voor ouders geven we je tips en middelen die je direct thuis kan toepassen.

Hoe ondersteun je kinderen met een leerachterstand? Hoe creëer je een veilig leerklimaat? Hoe begeleid je kinderen online? Hoe werk je ervaringsgericht? In onze workshops voor lesgevers geven we je tips en tools die je onmiddellijk bij het lesgeven kan inzetten.

Thema's

Naast een eigen aanbod om de leerwinst van kinderen na de schooluren te vergroten bundelt de Leerbox ook heel wat handige informatie die op het internet te vinden is. Alle informatie is thematisch geordend en vind je hier terug. 

Droomzomerschool

Voor het leerproces van heel wat kinderen duurt de zomervakantie veel te lang. Daarom organiseert de Leerbox een droomzomerschool. Deze school is als een brug tussen 2 schooljaren: op een spelende en activerende manier wordt leerstof herhaald zodat kinderen goed voorbereid het volgende schooljaar kunnen starten. Als ouder vind je hier meer informatie over de droomzomerschool. Als lesgever kan je op deze pagina terecht voor meer informatie.