Droomzomerschool voor kinderen

Wil je de dromen van je kind waarmaken?

Schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden en maak dromen waar.

Wat is de droomzomerschool?

Tijdens de grote vakantie organiseert de Leerbox een droomzomerschool waarbij kinderen op een speelse manier leren en hun leerplezier vergroten. Momenten van leren worden afgewisseld met momenten van sport en spel. Niet alleen het leren staat centraal, samen met de opgeleide lesgevers werken de kinderen ook aan hun zelfvertrouwen en aan een aantal vaardigheden zoals samenwerking.

Hiernaast een stop motion filmpje dat een groep kinderen gemaakt heeft tijdens de droomzomerschool in augustus 2020.

Voor wie is de droomzomerschool?

De droomzomerschool staat open voor alle kinderen uit de Antwerpse lagere scholen. Heeft je kind een opfrissing van de leerstof nodig om het volgende leerjaar te starten? Heeft je kind zin in spanning en avontuur? Dan is de droomzomerschool zeker iets voor jouw kind.

Waarom organiseert de Leerbox een droomzomerschool?

Voor heel wat kinderen duurt de zomervakantie veel te lang. De droomzomerschool zorgt ervoor dat kinderen wat ze geleerd hebben op school opfrissen. Zo zijn ze klaar voor het volgende schooljaar. Daarnaast wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen van het kind. Hiermee krijgt zijn leerproces een enorme boost.

Door COVID-19 zien ook heel wat kinderen hun leerachterstand groeien. Met de droomzomerschool proberen we dit te verminderen.

Wat gebeurt er in de droomzomerschool?

Leren en spelen wisselen elkaar af. De invulling van de leermomenten gebeurt vanuit de methode van het ervaringsgericht leren. We vertrekken van wat elk kind nodig heeft. Voor de speelmomenten is er een brede waaier aan activiteiten: van gezelschapsspelen in het echt, knutselnamiddagen en een workshop ‘stop motion’ tot een heuse escaperoom.

Contactformulier droomzomerschool

Wil je op de hoogte blijven van de droomzomerschool 2021? Vul hieronder je gegevens in. Bij de start van de droomzomerschool 2021 nemen we zeker contact met je op.